EXCEL 1 & 2

Vanaf de basis tot gevorderden - goede kennis van Excel is voor boekhouders onmisbaar
Neem voor meer informatie contact met ons op

Kennis van Excel is eigenlijk onmisbaar!

Bijna alle boekhoudprogramma’s bieden de mogelijkheid om gegevens te downloaden naar het programma Excel.

Vervolgens ontstaat dan in Excel een brij aan informatie waar niet veel mee valt te beginnen. Het is dan van belang om verstand te hebben van Excel.

De gegevens moeten worden gesorteerd, sommigen verwijderd enzovoorts. Handelingen die vaak makkelijk kunnen worden uitgevoerd of zelfs worden geautomatiseerd.

Kennis van Excel is daarom eigenlijk onmisbaar … en AUNIKOM kan je daarbij helpen.

Meer uit excel halen

Mooie grafieken

Grafieken die in ieder document of presentatie een professionele uitstraling hebben

Handige draaitabellen

Met draaitabellen worden gegevens zo weergegeven dat hier een ander beeld van de gegevens wordt gepresenteerd, zonder dat de formules hoeven te worden aangepast.

Diverse functies waaronder "verticaal zoeken"

Excel biedt talloze functies aan. Niet Excel is hier een beperkende factor maar de rekenkundige kwaliteiten van de gebruiker. Een handige tool die iedereen kan gebruiken is “Verticaal zoeken”.

 

Wat wordt er In de cursus EXCEL onder meer behandeld?

Basishandelingen

De eerste 2 uur van de cursus Excel wordt besteed aan de basishandelingen. De beheersing hiervan is absoluut noodzakelijk om goed met Excel te kunnen werken. 

Behandeld wordt

  • formules maken
  • formules en andere gegevens doorvoeren
  • tabbladen maken en met elkaar laten rekenen
  • enzovoorts

 

Diverse functies

Met Excel kan de gebruiker de wereld aan berekeningen maken. Het knelpunt ligt dan ook bij de kennis van de gebruiker en niet bij Excel. In de cursus wordt ingegaan op de functies verticaal zoeken en ‘wat als’ situaties. Deze functies blijken in de praktijk nuttig te zijn voor allerlei situaties

SmartArt

Met SmartArt kunt allerlei zaken visueel worden weergeven. Deze optie is niet alleen in Excel beschikbaar maar ook in PowerPoint en Word. Een bekende SmartArt toepassing is bijvoorbeeld een organigram. In de cursus wordt uitgelegd hoe je SmartArt kunt gebruiken maar ook hoe deze kan worden verfraaid. Het moet tenslotte een mooie visuele weergave worden.

Gegevensvalidatie

Niet alleen de maker van een spreadsheet gebruikt gegevens, maar ook anderen in de organisatie. Het is belangrijk om ingevoerde gegevens te toetsen voordat ze worden verwerkt. Denk hierbij aan het invoeren van een leeftijd. Een leeftijd van 200 jaar is niet mogelijk. Excel kan toetsen dat een ingevoerde leeftijd niet hoger kan zijn dan bijvoorbeeld 110.

Grafieken

Een grafiek laat in één oogopslag zien hoe een bepaalde situatie is. Mooi voor een presentatie in PowerPoint maar ook in een Word document. In de cursus wordt uitgelegd hoe je mooie functionele grafieken maakt  en verfraait.

Beveiliging

Het mooie van Excel is dat berekeningen maar 1 keer hoeven te worden ingesteld. Gebruikers voeren vervolgens gegevens in en alles wordt ver automatisch berekend en verwerkt. Dit maakt Excel echter ook kwetsbaar. Wanneer per ongeluk iets wordt veranderd zijn de gegevens niet meer betrouwbaar. Het is dan ook van het grootste belang bepaalde gegevens te beveiligen.

Sorteren filteren

Veel gegevens worden vanuit andere programma’s naar Excel gedownload. Denk aan diverse boekhoudprogramma’s zoals Snelstart of Exact. Uit de brij van informatie moet de gebruiker dan maar zien hoe belangrijke gegevens uit deze brij kunnen worden gehaald. Kennis van sorteren en filteren is daarbij onmisbaar.

Macro's

Vaak worden steeds dezelfde handelingen uitgevoerd om bepaalde berekeningen en presentaties van cijfers te kunnen maken. Denk hierbij aan de maandelijkse presentaties van de cijfers uit de boekhouding. Met macro’s neem je deze handelingen op. Vervolgens hoeven deze handelingen niet meer handmatig te worden gemaakt. Eén druk op de knop is dan letterlijk voldoende. In de cursus worden macro’s uitgelegd.

Onze prijs en lestijden

  • de cursus bevat 5 dagdelen van 3 uur
  • de prijs bedraagt € 750 per deelnemer
  • de prijs is inclusief cursusmateriaal
  • de lessen vinden plaats op onze leslocatie in Beilen
  • consumpties zoals koffie, thee of frisdrank zijn bij de prijs inbegrepen
  • er is geen examen aan deze opleiding verbonden